Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Vill du lära dig mer om trädgård?

Då kan du anmäla dig till någon av mina trädgårdskurser. Kurserna baseras på mina böcker som även är kurslitteratur.

16/6 - Skapa med växter - gräskronor.

Snart är det midsommar och vi träffas för att skapa med växter. En kurs som baseras på min bok med samma namn. På kursen kommer vi att göra gräskronor som är vackra under hela sommaren.

I priset ingår material och fika. 

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Boka direkt 995 SEK.

Tidigare och avslutade kurser.

trädgårdsKURS Dalhlior

Trädgårdskurs - ”Odla dahlior och sommarblommor tillsammans med grönsaker”

Att odla blommor sätter färg på trädgården och bidrar till den biologiska mångfalden. Odlar du dem tillsammans med grönsaker kan skörden dessutom ökas och du förenar nöje med nytta!

Kursen består av en teoretisk och en praktisk del. I den teoretiska delen går jag igenom sortval, förodling, skötsel och användning. I den praktiska får du förodla dahlior och så grönsaker och sommarblommor. Dahliaknöl och fröer ingår i kursavgiften.

Efter kursen har du kommit igång med din sådd och förodling och fått tillräcklig kunskap att på egen hand fortsätta förodla för att skapa en blommande trädgård eller balkong.

 • Teoretisk genomgång. Skillnaden mellan en lök och en knöl. Friska och sjuka knölar. Olika typer av dahlior. Sjukdomar och skadedjur. Växtstöd. Vinterförvaring.

 • Materialval. Krukor, odlingsbäddar, jord och näring.

 • Utplantering, skötsel och underhåll. 

 • Praktisk moment: Förodling av dahlior och sådd av sommarblommor och grönsaker

Datum:  Söndag den 14/4  (21/4 FULLBOKAD)

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Tider: Kl 11.00 - 15.00

Övrigt: Vegetarisk lunch samt fika inkluderat i priset och dahliaknöl/fröer.

Kursavgift: 1295 kr

5/3 - Frösådd (förkultivering).

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur fröer funkar, hur du frösår och hur du lyckas med dina försådder (förkultivering). 

Läs mer nedan.

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Boka direkt 1295 SEK.

11/3 - Digital kurs -  Frösådd (förkultivering).

Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder. 

Läs mer nedan.

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Boka direkt 395 SEK.
trädgårdsKURS frösådd

Trädgårdskurs Frösådd (förkultivering)

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur fröer funkar, hur du frösår och hur du lyckas med dina försådder (förkultivering). Att driva upp växter från frö är roligt och intressant men också ett mycket bra sätt att spara pengar på, samtidigt som du får en mängd växter att plantera ut i din trädgård.

Kursen är upplagd så att den börjar med en teoridel där vi går igenom vilka fröer som passar att förså och vid vilket tillfälle samt hur man går tillväga för ett lyckat resultat. Efter den teoretiska genomgången kommer ni att själva att få så era fröer. Fröer och material ingår i kursavgiften.

Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder samt veta när det är dags att plantera ut dessa i trädgården eller i en kruka på balkongen.

I kursen ingår även ett par rådgivningstillfällen digitalt där du har möjlighet att ställa frågor om din frösådd och visa upp dina resultat.

 • Saker att tänka på innan du försår dina frön. Vad är ett frö? Hur gror ett frö? Vad påverkar grobarheten? Vilka fröer behöver en köldperiod? Kontrollera grobarhet. Olika sätt att förså. Val av fröer och samplantering.

 • Materialval. Krukor och såbrätten, jord och näring.

 • Placering. Att tänka på vid val av placering av din frösådd.

 • Skötsel och underhåll av era fröer och växter.

 • Utplantering. När är det dags att plantera ut era växter?

 • Praktiskt moment där ni själva sår era frön under handledning av mig Linda.

 • Krukor och fröer ingår i kurspriset.

Datum: 5/3 på Åsby (Plus två rådgivningstillfällen via Zoom i grupp.)

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Tid: Kl 10.00 - 14.00

Övrigt: Lunch, fika, kruka och fröer inkluderat i priset.

Kursavgift: 1295 kr

Antal platser per kurstillfälle: 12 platser

Digital TRÄDGÅRDSKURS FRÖSÅDD

Trädgårdskurs Frösådd - Digital kurs.

Ovanstående kurs som digital kurs. Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder samt veta när det är dags att plantera ut dessa i trädgården eller i en kruka på balkongen.

I kursen ingår även ett par rådgivningstillfällen digitalt där du har möjlighet att ställa frågor om din frösådd och visa upp dina resultat.

Datum: 11/3. (Plus två rådgivningstillfällen.) 

Plats: Digital kurs online.

Tid: Kl 10.00 - 12.00

Kursavgift: 395 kr

praktisk information

Praktisk information

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Vägbeskrivning: Länk till Google Maps.

Parkering: Utanför ladorna på nedre delen av gården.

Toalett: Finns i huvudbyggnaden.

Klädsel: Klä dig efter väder och säsong, gärna lager på lager eller en skön kofta.

Bokningsvillkor

Vi följer Konsumentverkets riktlinjer för fritidskurser. Läs mer på Hallå Konsument, https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster/angra-eller-avboka-en-kurs-eller-utbildning/.

Allmänt

Dessa bokningsvillkor gäller vid anmälan till ovanstående kurs/-er på Överjärva gård med trädgårdsmästare Linda Schilén. I samband med att du anmäler dig till kursen så godkänner du nedanstående villkor.

Anmälan och bekräftelse

Anmälan och bokning av kursplats sker via Simplesignup där även kursavgiften betalas. Bekräftelse på ert deltagande är det kvitto ni erhåller i samband med köpet.

Avbokning eller avbrott

En avbokning skall ske skriftligen via e-post till info@uterummet.se. Vi bekräftar därefter avbokningen per e-post och återbetalar hela beloppet minus en avgift för kostnader på 250 kr. Avbokning kan ske inom 14 dagar från köptillfället. Om avbokning sker senare än 14 dagar efter köptillfället återbetalas enbart beloppet om vi kan fylla kursen med en ny deltagare minus 250 kr.

Väljer du att avsluta kursen under pågående kurs återbetalas inget belopp.

Måste du avbryta kursen pga sjukdom krävs läkarintyg för att få kursavgiften återbetald minus 250 kr och ersättning för den tid du hunnit gå kursen.

Försäkring

Vi har ingen speciell försäkring för er under kursen. Se till att er hemförsäkring gäller som försäkring under kurstillfällena.

Ansvarsbegränsning (force majeure)

Vi som kursanordnare ansvarar inte för omständigheter som ligger utanför kontroll och inte kan påverkas, typ skada som beror på lagbud, myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, bojkott, brister hos leverantör, olyckshändelser, inbrott, stöld, pandemi eller annan omständighet utanför vår kontroll.

Personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter (namn, adress, mobil, epost och personnummer) tills kursen är genomförd för att kunna kommunicera med er. Vi delar aldrig dina personuppgifter med andra.

trädgårdsKURSER

Vill du lära dig mer om trädgård?

Ja, då ska du gå en av mina populära och inspirerande trädgårdskurser. Teoretisk kunskap om trädgård och odling är en förutsättning för att lyckas skapa en vacker och hållbar trädgård, men alla kan inte bli utbildade trädgårdsmästare. I mina trädgårdskurser har jag kokat ner de viktiga kunskaperna jag vill förmedla till dig så att du kan lyckcas med din egen trädgård..

Trädgårdskurser för alla

Under mina kurser blandar jag teori med praktik så att du lär dig om trädgård på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt. Jag har kurser för nybörjare och erfaren odlare, de som är botaniskt intresserade, och de som vill lära dig beskärningens grunder. Några vill lära sig designa sin egen trädgård, eller lära mer om träd, buskar, perenner eller sommarblommor eller om köksträdgårdens grunder och grödor. Jag har kurser i nästan allt, och hittar du inte en kurs du vill gå, kontakta mig så kanske din idé blir upptakten till en ny kurs hos mig. Välkommen och hör av dig!

kontakt

Kontakta mig om en kurs

Fyll i dina uppgifter och vilken kurs du är intresserad av så återkommer jag till dig snarast med svar.
Namn E-post Meddelande Skicka in