SENASTE NYTT

KALENDER 2020

23 maj TV4 Nyhetsmorgon - Gröna väggar i trädgård och på balkong

May 22, 2020

På lördag den 23 maj får ni lära er mer om gröna väggar i trädgården och på balkongen! Ja i vart fall om ni kikar in på TV4 Nyhetsmorgon.  Hoppas vi ses 💚

26 - 28 juni Konstweekend Häringe Slott

June 25, 2020

Under en helg umgås och målar vi på en skön och inspirerande plats. Kursen håller på fredag till söndag och inkluderar helpension med middag på fredag och lördag kväll samt lunch lördag och söndag samt frukost lördag och söndag.

Läs mer på sidan Konstkurs.

4 - 5 juli, föreläsare och inspiratör mässan Trädgård & Uteliv i Ängelholm

July 03, 2020

4 - 5 juli, föreläsare och inspiratör mässan Trädgård & Uteliv i Ängelholm

Jag arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset på Trädgårdsscenen. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Plats: Valhall Park, Ängelholm

28 - 30 augusti konstutställning "Bland blommor" Sofiero Trädgårdsfest

August 27, 2020

Den 28 - 30 augusti visar jag för 3:e året mina målningar i Rododendronhuset i Sofieros Slottspark. 

Plats: Sofiero slott, Rododendronhuset. Helsingborg. Öppet: fre-sön 10-18. Varmt välkomna!

5 - 6 september, föreläsare och inspiratör Plantera & Skörda, Gamla Staberg Falun

September 04, 2020

5 - 6 september, föreläsare och inspiratör på Plantera & Skörda på Gamla Staberg i Falun.

Jag pratar om möjligheterna i trädgården när hösten står för knuten. Vad passar att plantera nu och vad kan vi göra i vår trädgård i höst? Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Plats: Gamla Staberg, Falun

12 -13 september, föreläsare och inspiratör mässan Trädgård & Uteliv i Sigtuna

September 11, 2020

12 -13 september, föreläsare och inspiratör mässan Trädgård & Uteliv i Sigtuna

Jag arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset på Trädgårdsscenen. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Plats: Steninge slottsby, Sigtuna

28 september, föreläsning ”Konsten att skapa trädgårdens rum”, Söråker Timrå

September 27, 2020

28/9 föreläsning ”Konsten att skapa trädgårdens rum”. 

Precis som ett hus har innerväggar för att avskärma rum för olika behov från varandra, kan man skapa rum för olika behov i trädgården. När man börjar skapa rum trädgården märker man att vinden slutar storma och växter inte längre får solsting. Insikten i att det är rumsligheten som är nyckeln till en behaglig trädgård inspirerar till att göra fler rum.

I det här föredraget beskriver jag olika trädgårdsrum som kan ge människor möjlighet att vara kreativa. Älskar man att odla grönsaker och laga mat är uteköket det viktiga, vill man hellre umgås och vara social är kanske trädgårdens entré det man ägnar mer tid åt. När man namnger rummen, som tvättstuga (komposten) eller vilorummet, blir det enklare att förstå hur de ska användas och på så vis tydligt vad de skulle innehålla.

Det här är inget trädgårdsdesignföredrag i den bemärkelsen att jag förespråkar att måtta med linjal eller vattenpass, att det ska vara exakt, eller att det finns rätt och fel att göra i en trädgård. Min önskan är att föredraget kommer väcka publikens inspiration till att skapa en trädgård fylld av grönskande rum.

Måndag 28 september kl 19.00
Boka på www.sorakersfolketshus.se
Kontakt: 060-400 73 eller info@sorakersfolketshus.se

8 - 11 Oktober Bo & byggmässan Stockholmsmässan

October 07, 2020

Välkommen till Nordens största boendemässa, 8-11 oktober 2020
Stockholmsmässan i Älvsjö.

För dig som är på väg in i ett boende eller på väg att förändra ditt boende – välkommen till en komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller bygga nytt. Här finns produkter för hela hemmet och även rådgivning, inspiration, kompetens och öppna föredrag. Lär dig om framtidens hem och träffa experter och företag i ett personligt möte.

Föreläsningar:

Under mässan föreläser jag dagligen inom ämnena "Från tomt till trädgård"  och "Älskade krukväxter".

Gör det själv torget

Dessutom lär jag ut beskärning och planteringskunskaper samt lär dig att ta sticklingar på dina krukväxter och visar krukväxter som trivs i olika lägen.

Rådgivning

Jag håller dagligen trädgårdsrådgivning i Rådgivningstorget. Tid bokas via mässans hemsida

 

 

17 - 18 oktober Kreativ höstweekend med blommor som tema

October 16, 2020

SKAPA MED BLOMMOR SOM TEMA 

Förra årets höstweekend i Tällberg blev en riktig succé. Vi hade en så trevlig och mysig helg tillsammans och fick mycket beröm från er deltagare. Nu kör vi igen med samma upplägg som förra gången men med skillnaden att vi flyttar vi upp till toppen av Tällberg och Villa Långbers som har adress Vår Herres Gattu.

Välkommen till en inspirerande och mysig höstweekend tillsammans med mig och Minna i Tällberg. Den 17-18 oktober får du tillsammans med oss möjlighet att upptäcka och utveckla din kreativa och konstnärliga sida med växter som inspiration.


Under helgen kommer du få lära dig och inspireras till att skapa blomsteruppsättningar som kommer lyfta alla de helger vi står inför under vintern. Du kommer kunna ta del av inspirerande föreläsningar om konstnärens trädgård och få möjlighet att prova på och lära dig grunderna till vad som kan komma att bli en ny avkopplande aktivitet, att måla med trädgården som tema.

 

MER INFORMATION KOMMER!

Plats: Villa Långbers, Tällberg

Datum: 17 - 18 oktober

I helgen ingår följande:
Två middagar (fredag och lördag), lunch lördag och lunch på söndagen samt frukost lördag och söndag. Du bor i enkel- eller dubbelrum om det är så att du åker tillsammans med en vän och vill dela rum.
Alla föreläsningar, workshops och material ingår under helgen. Du kan fritt disponera konstnärsateljén där det finns både färg och duk att tillgå under helgen. Kaffe, te, frukt och kaka finns att tillgå dagtid
. 

4:e november föreläsning "Trädgårdsresan Sverige", Hägersten Skärholmens Trädgårdssällskap

November 03, 2020

Onsdag 4:e november föreläsning "Trädgårdsresan Sverige", Hägersten Skärholmens Trädgårdssällskap

I detta föredrag har jag valt att besöka och berätta om mina absolut bästa inspirationsträdgårdar. Jag belyser formgivningar, historia, växtval och kreativa idéer.

Plats: Hägersten Skärholmens Trädgårdssällskap

1 / 2

Please reload

KONTAKTA MIG