TV4 NYHETSMORGON

Trädgårdsinslag från TV4 Nyhetsmorgon

 

I hittills fyra härliga år har jag haft äran att vara med på TV4 Nyhetsmorgon för att berätta om växter och trädgård. Alla dessa inslag finns sparade här nedan så du har möjlighet att se du de du har missat, eller se dina favoritavsnitt en gång till.

 

Jag  inspirerar och ger tittarna kunskap om allt inom trädgård, odling och växter under årets säsonger. Som alltid med min personliga twist av smarta "genvägar", life-hacks och husmorsknep.

Har du idéer på ämnen som du vill jag ska prata om får du gärna tipsa mig

 

Vill du se fler filmer?

Jag har en Youtube kanal där jag lägger upp filmer på det jag arbetar med. Här finns filmer om odling, bin, mitt liv som blomsterbonde, ölbryggning och mycket mer.

Omplantering

Längd: 4:47 min

Växterna visar tydligt när det är dags för miljöombyte. Här visar trädgårdsmästaren Linda Schilén vilka tecken du ska leta efter – och hur du enkelt skapar en kruka som vattnar plantorna av sig själv.

20210223_Försådd.jpg

Förodling

Längd: 5:29 min

Nu är det dags att börja förodla sommarens grönsaker. Här tipsar trädgårdsmästaren Linda Schilén om vad du kan använda för att få fröerna att växa och må bra: Bland annat äggskal, äggkartonger och andra material som finns i de flesta hem.

20210223 Vintersådd.jpg

Gröna krukväxter 

Längd: 7:59 min

Vår trädgårdsmästare Linda Schilén hjälper oss med våra trötta vinterväxter och tipsar om nya växter och hur vi får liv i blommorna igen.

20210120 Krukväxter.jpg

Så får du julstjärnan att blomma länge

Längd: 6:34 min

Idag är det en speciell dag, det är nämligen Julstjärnans dag och trädgårdsmästare Linda Schilén ger en inblick i denna viktiga traditionsbärande växt.

20201212 Julstjärnans dag.jpg

Hedra dina kära på Alla helgons dag.

Längd: 6 min 36 sek

I dag är det Alla Helgons Dag - en dag då vi hedrar och minns våra nära och kära som gått bort. Trädgårdsmästaren Linda Schilén visar upp vackra blomsterarrangemang.

20201030_Allhelgona.jpg

Tidigare avsnitt TV4 Nyhetsmorgon

TV4 NYHETSMORGON lördag 30/10 längd 6:36

Hedra dina kära på Alla helgons dag

I dag är det Alla Helgons Dag - en dag då vi hedrar och minns våra nära och kära som gått bort. Trädgårdsmästaren Linda Schilén visar upp vackra blomsterarrangemang.

TV4 NYHETSMORGON lördag 19/9 längd 9:21

Plocka blomfröerna nu för vacker trädgård nästa år

Nu är det hög tid att samla ihop fröer för att få en en blomstrande trädgård nästa år. Linda Schilén, trädgårdsmästare, visar hur det går till.

TV4 NYHETSMORGON söndag 13/9 längd 6:37

Linda Schiléns bästa tips för höstträdgården

Sommaren är slut men trädgården kan leva vidare in i hösten och det är dags att börja förbereda inför nästa odlingssäsong. Linda Schilén berättar hur.

TV4 NYHETSMORGON måndag 7/9 längd 10:20

Rätt tid att satsa på gräsmattan - tips från trädgårdsmästaren

Så här i planteringstider stirrar vi ju oss ofta blinda på rabatter och blommor men glömmer det självklara – gräset! Och tur då att trädgårdsmästare Linda Schilén gästar oss.

TV4 NYHETSMORGON tisdag 18/8 längd 5:49 Del 1

Här är grönsakerna du kan odla i augusti

Vissa grönsaker går riktigt bra att odla just nu. En del mår till och med bättre av att växa upp i slutet av sommaren berättar Linda Schilén, trädgårdsmästare.

TV4 NYHETSMORGON tisdag 18/8 längd 4:18 Del 2

Bästa tipsen för sensommarodling

Det är inte försent att odla. Linda Schilén, trädgårdsmästare, tipsar om hur du får fröerna att trivas nu i augusti.

TV4 NYHETSMORGON torsdag 6/8 längd 7:22

Så skapr du en een sommarblomsbukett

Linda Schilén, trädgårdsmästare, visar hur man knyter sin egna vackra sommarbukett. ”Alla kan lyckas.”

TV4 NYHETSMORGON måndag 21/7 längd 8:02

Så blir du av med bladlöss, mjöldagg och tvestjärtar

Carolin Björnerhag, reporter, besöker trädgårdsmästare Linda Schilén för att bland annat få bästa tipsen om hur man sköter sina plantor och sina blommor i trädgården.

TV4 NYHETSMORGON måndag 13/7 längd 8:01

Tid för perenner – tipset för att lugna ner rabatten

Så får du till dynamiken i din trädgård. Och varför inte göra plats för lite perenner som klarar sig flera år, även över vintern! Trädgårdsmästare Linda Schilén ger sina allra bästa perenntips.

TV4 NYHETSMORGON måndag 6/7 längd 8:32

Så vinner du kampen mot ogräset – bästa tipsen

Trädgårdsmästare Linda Schilén har de avgörande tipsen för den öppna jorden som ogräsets bästa vän. Men hon vet också hur du slipper de ovälkomna växterna i grusgången och hur du bäst bekämpar mossan.

1 / 9

Please reload