TV4 NYHETSMORGON

TV4 NYHETSMORGON måndag 21/7 längd 8:02

Så blir du av med bladlöss, mjöldagg och tvestjärtar

Carolin Björnerhag, reporter, besöker trädgårdsmästare Linda Schilén för att bland annat få bästa tipsen om hur man sköter sina plantor och sina blommor i trädgården.

TV4 NYHETSMORGON måndag 13/7 längd 8:01

Tid för perenner – tipset för att lugna ner rabatten

Så får du till dynamiken i din trädgård. Och varför inte göra plats för lite perenner som klarar sig flera år, även över vintern! Trädgårdsmästare Linda Schilén ger sina allra bästa perenntips.

TV4 NYHETSMORGON måndag 6/7 längd 8:32

Så vinner du kampen mot ogräset – bästa tipsen

Trädgårdsmästare Linda Schilén har de avgörande tipsen för den öppna jorden som ogräsets bästa vän. Men hon vet också hur du slipper de ovälkomna växterna i grusgången och hur du bäst bekämpar mossan.

TV4 NYHETSMORGON tisdag 16/6 längd 9:25

Väntan är över – äntligen skördedags för Maria och Martins egenodlade potatisar

I slutet av april var trädgårdsmästaren Linda Schilén här och hjälpte Maria och Martin att sätta potatis. I dag har det äntligen blivit dags att skörda.

TV4 NYHETSMORGON torsdag 4/6 längd 5:22

Här är trädgårdsmästarens tips för att lyckas odla hemma

Intresset för odling har skjutit i höjden under pandemin. Trädgårdsbutiker runt om i landet rapporterar om fördubblad försäljning sedan mars i år. Linda Schilén ger oss sina bästa tips för att lyckas med odlingen.

TV4 NYHETSMORGON lördag 2/6 längd 6:42

Här är årets sommarblomma – så sköter du om den

Det är dags hugga tag i grönskan i trädgårdar, balkonglådor och på fönsterbleck. Trädgårdsmästare Linda Schilén bjuder på bästa tipsen med sommarblommor och amplar.

TV4 NYHETSMORGON lördag 23/5 längd 7:57

Så skapar du rum med växter: ”Viktigast är att vattna”

Nu när vi inte kan resa bort är det allt fler av oss som tillbringar mer tid i trädgården eller på balkongen. För att få den där mysiga, ombonade känslan är häckar och buskar ett bra alternativ. Linda Schilén tipsar om hur vi skapar ett ljuvligt grönt rum av växter och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas.

TV4 NYHETSMORGON tisdag 19/5 längd 7:02

Toppa växter och bakslag i vädret

Det är hög tid att börja toppa dina växter och ta sticklingar. Trädgårdsmästare Linda Schilén berättar hur man sår sommarblommorna och ger tips på hur man skyddar växterna i väderomslagen.

TV4 NYHETSMORGON tisdag 5/5 längd 8:06

Så väljer du rätt jord till dina växter

Vad finns det egentligen för olika jordtyper och vad har de för olika egenskaper? Det ska trädgårdsmästare Linda Schilén reda ut. Dessutom lite tips på hur du får dina rabarber att må prima.

TV4 NYHETSMORGON måndag 27/4 längd 10:04

Odla potatis hemma i trädgården eller på balkongen

Hur går det egentligen till att odla egen potatis hemma? Trädgårdsmästaren Linda Schilén ger dig alla tips du behöver för att lyckas.

1 / 8

Please reload

Medverkar på TV4 

Sedan våren 2016 är jag som trädgårdsmästare ett återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon. Jag  inspirerar och ger tittarna kunskap om allt inom trädgård, odling och växter under årets säsonger. Som alltid med min personliga twist av smarta "genvägar", life-hacks och husmorsknep. Nedan finns mina klipp från 2016 - 2020.

Har du idéer på ämnen som du vill jag ska prata om får du gärna tipsa mig.