ÖVERJÄRVA GÅRD

Underbara Uterummet på Överjärva gård

(Här jobbar jag!)

Jag har lyckan att husera i den gamla trädgårdsmästarbostaden på Överjärva gård i Solna. Här i mina lokaler, som jag döpt till ”Uterummet”, driver jag de flesta av mina kurser, både trädgårdskurser och konstkurser. 

 

Mitt i den lantliga oasen Överjärva gård ligger den anrika och unika byggnaden Hästskostallet som är ritad av arkitekt Cyrillus Johansson. En byggnad som långt tillbaka i tiden var hemvist för ett tjugotal galopphästar, här hittar du Överjärva gårdscafé. Ett café i genuin och välkomnande miljö där det serveras ekologiskt kaffe, hembakade kakor och pajer, matiga smörgåsar, värmande soppor och mycket mer. På Överjärva gård har Nacka byggnadsvård en filial. Det finns alltså mycket att se och göra för små som stora. Kom hit och hälsa på helt enkelt!

I november till december varje år flyttar julen in i växthuset. Då håller jag dagligen kurser i kransbindning och julgrupper. Det kan vara årets mysigaste veckor enligt mig själv, julstämningen inne i växthuset är magnifik. På helgerna är dessutom Uterummets supermysiga butik öppen och här hittar du konsthantverk och växter till försäljning. 

 

VÄXTHUSET HAR ÖPPET HELGER 22/11 - 20/12, Kl.11.00 - 15.00 

Här kan du läsa mer om mina kurser.

 

Växthuset går även att hyra om du har en speciell dag att fira. Då dukar vi upp långbord under glastaket där ni kan vara 25 till 30 personer. 

KONTAKTA MIG