TRÄDGÅRDSKURSER

TRÄDGÅRDSKURSER

Som utbildad trädgårdsmästare vet jag att teoretisk kunskap om trädgård och odling är en förutsättning för att lyckas skapa en vacker och hållbar trädgård.

Under mina kurser blandar jag teori med praktik så du som deltagare på ett pedagogiskt och lustfyllt "hands-on" sätt lär dig om trädgård och tar till dig kunskaperna på bästa vis. Jag har kurser för alla olika inriktningar vare sig du är nybörjare eller erfaren odlare, botaniskt intresserad, vill lära dig beskärningens grunder, designa din egen trädgård, lära mer om träd, buskar, perenner eller sommarblommor eller om köksträdgårdens grunder och grödor. Det finns otroligt många möjligheter för vad du kan lära och odla i din trädgård!

Köksträdgården på ett enkelt sätt

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till sommarens alla grillmiddagar. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor! Att odla eget kan således vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?! Nej inte alls, det finns smarta genvägar att gå och dessa lär jag ut under  

Kursen är baserad på boken med titeln "Genvägar till köksträdgården".

Pris: 1495 kr per person

Kursdatum: 22:a februari. 

Kurslängd: 1 dag, ca. 6 timmar

Tid: 10.00 - 17.00

Kursupplägg:

Teori och praktik i växthuset på Överjärva Gård

Fika och lunch ingår i kursen

Vid färre än 10 deltagare kan kursen komma att ställas in alternativt flyttas.

Skapa en vacker och lättskött trädgård

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta kursen för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om. 

 

Kursen är baserad på boken med titeln "Genvägar till en vacker trädgård". Under kursen fördjupar vi oss i de olika kapitlen och dess innehåll. Det här är kursen för dig som vill lära dig trädgårdens grunder med fokus på ett lättskött och vackert resultat

Pris: 1495 kr per person

Kursdatum: 23:e februari.

Kurslängd: 1 dag, ca. 6 timmar + lunch

Tid: 10.00 - 17.00

Kursupplägg:

Teori och praktik i växthuset på Överjärva Gård

Fika och lunch ingår i kursen samt boken "Genvägar till en vacker trädgård".

Vid färre än 10 deltagare kan kursen komma att ställas in alternativt flyttas.

Vårweekend - Skapa med sommarblommor

Plats: Valhall Park, Ängelholm. Helgen bokas på hotellets hemsida.

Datum: 13 - 15 mars.

Kurslängd: Fredag - söndag.

Pris: 4495 kr i enkelrum och 4195 kr i dubbelrum. Helpension fredag kväll till söndag lunch.

Välkommen till en inspirerande och skön vårweekend i Ängelholm på Hotell Valhall Park och Slottet. Lagom till när det börjar grönska och de första vårblommorna slår ut är det dags för en vårweekend, där vi låter oss inspireras och lära oss att ”Skapa med sommarblommor”.

Trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilên och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt tar hand om er under helgen. En helg där ni får möjlighet att upptäcka och utveckla er kreativa och konstnärliga sida med sommarblomster som inspiration.

 

Under helgen frösår ni en sommarblomsrabatt i kruka med harmoniska färger och former som sen kommer att bli en spännande och vacker komposition när den börjar blomma. Ni övar på blomsterkroki för att kunna visualisera hur planteringen kommer se ut när den är i blom. Minna visar er grunderna för att skapa uppsättningar med sommarblommor som gör sig vackra både inne och ute. Ni får skapa egna blomsterarrangemang där Minna hjälper er med färgval, struktur och olika sätt att binda ihop ert arrangemang.

När du åker hem har du med en hel del ny kunskap, en sommarblomskruka, en eller två blomsteruppsättningar och en blomstermålning. Det bästa av allt är att du själv har skapat allt under helgen tillsammans med andra likasinnade personer. På köpet så har du haft en skön och avkopplande helg.

Det är vi som är era kursledare under helgen.

 • Linda Schilén – ”Den smarta trädgårdsmästaren”, konstnär och författare till flera böcker om trädgård. Linda syns i TV4:s Nyhetsmorgon och är en mycket uppskattad föreläsare hos trädgårdsföreningar runt om i landet och på olika evenemang. Hon delar frikostigt med sig av sina smarta tricks och tips som underlättar och förenklar vårt arbete i trädgården.

 • Minna Mercke Schmidt - blomsterkreatör och fotograf. Inspirerar folk att skapa sina egna blomsterarrangemang och - dekorationer via sina böcker, hundratals tidningsartiklar och sociala medier. En flitigt anlitad föreläsare och kursledare som delar frikostigt sin kunskap och idéer hur man skapar med material från trädgården och naturen. Lever efter mottot ”Blomsterglädje till alla”

Program

Programmet innehåller en hel del inspiration, föreläsningar och kunskap. Minna lär ut hur ni skapar vackra arrangemang till hemmet med blommor och växter. Linda tar er med på en kreativ resa där ni dels byter sekatören mot en pensel för lite blomsterkroki, men ni får även den praktiska hjälpen att skapa er sommarrabatt i kruka. Mellan de olika passen finns möjlighet till sköna promenader eller låta tankarna landa i den lugna och sköna miljö som erbjuds vid Slottet på Valhall Park.

Definitivt program och tider skickas ut separat.

 

INNEHÅLL LINDA SCHILÈN

Linda lär er att göra skisser med blomsterkroki för att ni med hjälp av dessa ska kunna skapa er en uppfattning om hur just era drömmars sommarblomsrabatt kommer se ut när den är i full blom. Ni får användbar kunskap om färger och former som gör att dessa antingen samverkar eller kontrasterar varandra för att rabattens slutresultat ska bli både dynamisk och harmonisk när den är klar.

Ni väljer fröer från Lindas egna sortiment av sommarblomsfröer och med hennes hjälp sår ni dessa utifrån de skisser som ni målat tidigare. Linda lär er jordlära och bästa knepen för att få fröer att gro samt er kunskap om hur ni ska sköta om er nysådda kruka från frö till blom.

 

INNEHÅLL MINNA MERCKE SCHMIDT

Att använda torkade och färska blommor och blanda det med det som finns i er nära omgivning i naturen för att skapa ljuvliga blomsteruppsättningar, är något Minna kommer att lära er. Arrangemang som kommer att förgylla era hem och sprida glädje året om.  

Minna lär er sina bästa tips och tricks hur man kan använda olika tekniker för att bygga arrangemang och binda buketter. Hon berättar också om sina favoriter i trädgården och olika typer av naturmaterial som hon plockar till sina arrangemang. 

 

Fredag

 • Kaffe och fika med både kakor och nyttiga frukter finns att tillgå. Kika runt och var lite nyfiken. Här finns mycket att upptäcka i omgivningarna och den sköna lilla bokskogen i parken.

 • 15.00 – 18.00 Ankomst till Hotell Valhall Park.

 • Välkomna! Bubbel när Linda Schilén och Minna Merke Schmidt hälsar er välkomna och berättar om helgen. Lite bubbel i glasen och småprat för att börja lära känna varandra lite innan ni kliver in i matsalen för att fortsätta njuta av middagen på hotellets restaurang Nimt.

Lördag  

 • Frukost

 • Promenad – öppna sinnen.

 • Workshop, pass 1. Under helgen delas ni upp i två grupper. Alla deltagare får lika mycket tid av varje moment med Linda respektive Minna.

 • Lunch

 • Workshop, pass 2

 • Föreläsning med Linda Schilén ”Konsten att skapa trädgårdens rum”. Föreläsningen baseras på Lindas Schiléns nya bok som kommer ut i mars 2020. I boken berättar hon hur man tänker och arbetar för att skapa olika rum i trädgården.

 • Egen tid innan middagen

 • Middag

 

Söndag

 • Frukost och möjlighet till en promenad för er som vill gå ut och se omgivningarna.

 • Workshop, pass 3

 • Förmiddagskaffe

 • Lunch och utcheckning

 • Föreläsning med Minna Merke Schmidt ”Inspirerande blomsteruppsättningar”

 • Era värdar för helgen tackar och säger hejdå.

PRAKTISK INFORMATION

Plats: Valhall Park, Ängelholm

Datum: 13 - 15 mars.

Kurslängd: Fredag - söndag.

Pris: 4495 kr i enkelrum och 4195 kr i dubbelrum. Helpension fredag kväll till söndag lunch.

 

I priset ingår:

Helpension med 2 middagar, 2 luncher och frukost lördag och söndag. Kaffe, te, frukt och kaka finns att tillgå hela tiden dagtid. Boende i enkelrum eller dubbelrum om det är så att du åker tillsammans med en vän och ni vill dela rum.

Alla föreläsningar, workshops och material ingår under helgen. Blommor, material, fröer, planteringskruka och jord ingår.  

Vid färre än 20 deltagare kan kursen komma att ställas in alternativt flyttas.

 

FRÅGOR OCH BOKNING

Bokning sker direkt till Hotell Valhall Park, www.hotellvalhallpark.se

Frågor om bokning och boende ringer/mailar ni hotellet:

Tel: +46 (0)431 255 20
Epost: info@hotelvalhallpark.se

 

Frågor om innehåll och evenemanget besvaras av Peter Isaksson på 070 – 2735033 eller info@uterummet.se.

Länk till Facebook evenemang: Vårweekend – Skapa med sommarblommor

Inreda med växter - inga datum bestämt

Inneväxter har återigen blivit så modernt hemma. Stora gröna och blommande krukväxter syns i alla inredningsreportage, och inte konstigt är det med tanke på hur bra dessa förbättrar inomhusklimatet och vad vackert de gör ett hem. Växter gör helt enkelt hemmet levande! Men vilka växter ska du välja och varför? Vilka tål sol och vilka passar att ha längre in i rummet? Var kan man placera dem förutom på fönsterbrädan? Hur väljer man en kruka som passar till växten både för formen och funktionen? Hur förökar jag krukväxterna? Detta och mycket mer lär du dig på kursen "Inreda med växter". Kursen utgår från boken "Älskade krukväxter" som även är kurslitteratur och ingår. För mer information skicka en kursförfrågan.

 

Kurstillfällen 2 st

Upplägg:

3 timmar studiebesök på botanisk trädgård

3 timmar studiebesök i trädgårdsbutik

6 timmar teori och praktiska övningar

1 / 1

Please reload