TRÄDGÅRDSKURSER

TRÄDGÅRDSKURSER

Som utbildad trädgårdsmästare vet jag att teoretisk kunskap om trädgård och odling är en förutsättning för att lyckas skapa en vacker och hållbar trädgård.

Under mina kurser blandar jag teori med praktik så du som deltagare på ett pedagogiskt och lustfyllt "hands-on" sätt lär dig om trädgård och tar till dig kunskaperna på bästa vis. Jag har kurser för alla olika inriktningar vare sig du är nybörjare eller erfaren odlare, botaniskt intresserad, vill lära dig beskärningens grunder, designa din egen trädgård, lära mer om träd, buskar, perenner eller sommarblommor eller om köksträdgårdens grunder och grödor. Det finns otroligt många möjligheter för vad du kan lära och odla i din trädgård!

Den smarta trädgårdsmästaren - online trädgårdskurs

En vacker trädgård ger njutning året om! Linda Schilén är en mästare på att låta detaljerna bygga en inbjudande och harmonisk helhet. Hon gör det med välkomponerade rabatter, genom att skapa rum i trädgården och genom fiffiga lösningar som ger stor effekt.

I onlinekursen Den smarta trädgårdsmästaren lär hon ut sina bästa knep för en blomstrande och lättskött trädgård. Hon berättar om trädgårdens tak, golv, dekorationer och om den viktiga jorden.

DU FÅR

• Massor med inspiration att förvandla din trädgård till en njutningsfull oas!

• Lära dig skilja på ogräs och välkomna gäster.

• Veta hur du skapar en rabatt där något alltid blommar.

• Tio filmer från Lindas egen trädgård.

Och mycket mer...

 

👤 KURSEN PASSAR:

Alla som har en trädgård, liten eller stor, och som vill njuta i den året om (men utan att jobba för mycket!).

 

🕑 KURSTID

Kursen tar totalt cirka fyra timmar. Du gör kursen i din egen takt och har tillgång till kursen under ett års tid.

Köksträdgården på ett enkelt sätt

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till sommarens alla grillmiddagar. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor! Att odla eget kan således vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?! Nej inte alls, det finns smarta genvägar att gå och dessa lär jag ut under  

Kursen är baserad på boken med titeln "Genvägar till köksträdgården".

Kursdatum: Inget datum bestämt

Kurslängd: 1 dag, ca. 6 timmar

Tid: 10.00 - 17.00

Kursupplägg:

Teori och praktik i växthuset på Överjärva Gård

Fika och lunch ingår i kursen samt boken "Genvägar till köksträdgården".

Vid färre än 10 deltagare kan kursen komma att ställas in. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet. Eventuellt besked om inställd kurs meddelas ca 10 dagar innan kurstillfälle.

Skapa en vacker och lättskött trädgård

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta kursen för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om. 

Kursen är baserad på boken med titeln "Genvägar till en vacker trädgård". Under kursen fördjupar vi oss i de olika kapitlen och dess innehåll. Det här är kursen för dig som vill lära dig trädgårdens grunder med fokus på ett lättskött och vackert resultat

Kursdatum: Inget datum bestämt

Kurslängd: 1 dag, ca. 6 timmar + lunch

Tid: 10.00 - 17.00

Kursupplägg:

Teori och praktik i växthuset på Överjärva Gård

Fika och lunch ingår i kursen samt boken "Genvägar till en vacker trädgård".

Vid färre än 10 deltagare kan kursen komma att ställas in. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet. Eventuellt besked om inställd kurs meddelas ca 10 dagar innan kurstillfälle.

Inreda med växter - inga datum bestämt

Inneväxter har återigen blivit så modernt hemma. Stora gröna och blommande krukväxter syns i alla inredningsreportage, och inte konstigt är det med tanke på hur bra dessa förbättrar inomhusklimatet och vad vackert de gör ett hem. Växter gör helt enkelt hemmet levande! Men vilka växter ska du välja och varför? Vilka tål sol och vilka passar att ha längre in i rummet? Var kan man placera dem förutom på fönsterbrädan? Hur väljer man en kruka som passar till växten både för formen och funktionen? Hur förökar jag krukväxterna? Detta och mycket mer lär du dig på kursen "Inreda med växter". Kursen utgår från boken "Älskade krukväxter" som även är kurslitteratur och ingår. För mer information skicka en kursförfrågan.

 

Kurstillfällen 2 st

Upplägg:

3 timmar studiebesök på botanisk trädgård

3 timmar studiebesök i trädgårdsbutik

6 timmar teori och praktiska övningar

1 / 1

Please reload