INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Konsten att skapa trädgårdens rum

Det här är en föreläsning du kommer lämna fylld av inspiration och lust till att skapa en trädgård av grönskande rum. Det handlar om väggar, träd, portaler, skapande rum, blommande intensiva rabatter, eller förföriska blickfång.

 

Föreläsningen bygger på min bok om heter just ”Konsten att skapa trädgårdens rum”, en bok jag skrev med en oerhörd lust och glädje. För det är just trädgårdslusten jag vill förmedla till er som lyssnar på föreläsningen. Jag vågar nämligen påstå att lusten är den viktigaste drivkraften, ja förmodligen viktigare än kunskapen när man ska starta igång trädgårdsprojekt.

Konstnärens trädgård

Skillnaden mellan att vara trädgårdsmästare och konstnär är egentligen bara arbetsmaterialen. När jag går från trädgårdsmästare till konstnär byter jag spadar mot penslar, blommor mot oljefärger och jordyta mot målarduk. Det är samma kreativa centra som arbetar, det som är känsligt för färger och former. Sinnen som tillåter fantasin att flöda fritt.

 

I föreläsningen får du följa med och se hur min egen trädgård ser ut. Det är en trädgård som inte är skapad av en trädgårdsdesigner, utan av en konstnär. Varmt välkommen till föreläsningen om "Konstnärens trädgård", en plats där alla sinnen väcks till liv och får spelrum.

Genvägar till köksträdgården

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser och smaksättare till hemmets måltider och fester. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor. Att odla eget kan vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller? 

 

Min filosofi har alltid varit genvägar och smarta tips som får dig att lyckas utan att det är onödigt krångligt. Det gäller även för hur du ska lyckas med din egen köksträdgård. Det behöver nämligen inte vara så komplicerat. I denna föreläsning delar jag med mig av mina bästa råd till en bördig köksträdgård! Föreläsningen är baserad på boken med samma titel.

Genvägar till vacker trädgård

Vill du skapa en vacker trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du drömmer om. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete.

 

Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten och planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om. Föreläsningen är baserad på min bok ”Genvägar till vacker trädgård”.

Från tomt till trädgård

Plötsligt en dag står du där med en alldeles egen tomt som du ska förvandla till en prunkande trädgård – en dröm som äntligen går i uppfyllelse. Men herregud – var ska du börja? Min föreläsning är din räddning!

 

Drömmen är säkert att redan nästa år ha en prunkande trädgård, och det kan vara lite svårt – men jag kan hjälpa dig att på snabbast möjliga vis nå dit. Konsten är som alltid att välja rätt växter, och ge dessa de bästa förutsättningarna. I mitt föredrag ger jag dig mängder av enkla konkreta tips på formgivning och bra tänk om val av växter och arbetssätt. Efter föreläsningen vill jag att du ska vara full av inspiration och mod till att våga starta igång din drömträdgård.

Please reload