INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Konsten att skapa trädgårdens rum

En föreläsning som baseras på min senaste bok "Konsten att skapa trädgårdens rum". Boken kommer i mars 2020.

En föreläsning fylld av inspiration för att skapa en trädgård fylld av grönskande rum. 

När jag skrev det sista kapitlet om träd, portaler och blommande rabatter såg jag en bok där mina idéer flödat och att jag skrivit boken med sådan lust!

För det är just trädgårdslusten jag vill förmedla till er som lyssnar på föreläsningen. Jag vågar nämligen påstå att lusten är den viktigaste drivkraften, ja förmodligen viktigare än kunskapen när man ska starta igång trädgårdsprojekt.

Konstnärens trädgård

Skillnaden mellan att vara trädgårdsmästare och konstnärinna är egentligen bara arbetsmaterialen. När jag går från trädgårdsmästare till konstnär byter jag spadar mot penslar, blommor mot oljefärger och jordyta mot målarduk. Inne i huvudet är det samma kreativa centra som arbetar, det som är känsligt för färger och former. Sinnen som tillåter fantasin att flöda fritt. I föreläsningen får du följa med och se hur min trädgård ser ut. En trädgård som inte är skapad av trädgårdsdesignen utan av konstnären. Varmt välkommen in till "Konstnärens trädgård", en plats där alla sinnen väcks till liv och får spelrum.

Genvägar till köksträdgården

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till sommarens alla grillmiddagar. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan  i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor! Att odla eget kan således vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?!  Föreläsningen är baserad på boken med samma titel.

Genvägar till vacker trädgård

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om. Föreläsningen är baserad på boken med samma titel.

Från tomt till trädgård

Plötsligt en dag står du där med en alldeles egen tomt som du ska förvandla till en prunkande trädgård – en dröm som äntligen gått i uppfyllelse! Men herregud – var ska du börja? Då är min föreläsningen räddningen. Drömmen är säkert att redan nästa år ha en uppvuxen prunkande trädgård, och det kan vara lite svårt – men jag kan hjälpa dig att på snabbast möjliga vis nå dit. Konsten är som alltid att välja rätt växter, och ge dessa de bästa förutsättningarna. I mitt föredrag ger jag dig mängder av enkla konkreta tips på formgivning och bra tänk om val av växter och arbetssätt. Efter föreläsningen vill jag att du ska vara full av inspiration och mod till att våga starta igång din drömträdgård.

Please reload