MÅLANDE KONSTNÄR 

Målande konstnär

Ett motiv vare sig i tanken, från ett foto eller naturen, en omålad canvasduk, oljefärger och palettknivar. Det är ingredienserna som drar igång min målarlust!

 

Idag arbetar jag lika mycket som konstnär som trädgårdsmästare. Trädgården väcker samma kreativa ådra som när jag målar, skillnaden är bara arbetsmaterialen och redskapen!

 

Min ateljé är i växthuset på Överjärva gård, men lika ofta fungerar vardagsrummet som min målarstudio. Det är väl så det är när man målar efter lusten och humöret, när inspirationen kommer gäller det att fånga stunden.

 

Skapande process

 

Jag börjar med att göra en grovskiss med blyerts av motivet på duken. Det är en snabb process som går ut på att finna en balans i kompositionen, mellan de ytor som ska vara målade och omålade.

 

Därefter blandar jag färgerna. Att komponera färger och nyanser ihop är en viktig beståndsdel i målningen. Jag använder gärna paynes grey istället för svart, sap green, raw umbra och french ultramarin. Oftast sker blandningen på paletten men det kunde lika gärna vara direkt på duken, det händer ibland att jag målar med färgtuberna.

Vill du gå en konstkurs hos mig?

 

Varje vår och höst arrangerar jag konstkurser inom måleri. Jag lär ut målningstekniker och hjälper deltagarna att hitta sin personliga och unika måleristil. Mitt mål är att stärka deltagarnas konstnärliga självförtroende och hjälpa dem att upptäcka sin kreativa kraft.

 

Här kan du läsa mer om mina kurser.

 

Skapande kreativitet

 

Nyfikenhet och upptäckarlust är grunden i kreativiteten, materialet är bara olika sätt att uttrycka sig med. Jag använder växter och olja men tycker även om att arbeta med pil, armeringsjärn och najtråd. Oavsett uttrycksätt baseras mitt skapande på nyfikenhet och upptäckarlust. Vill du gå en kurs hos mig  detta? Mitt kursutbud varierar år från år, och jag hoppas innerligt att jag har en kurs som passar just dig!

 

Läs mer om mina andra skapande kurser här.

Utställningar

2020 Överjärva Gård, Solna

2019 Sofiero Slott, Helsingborg

2018 Sofiero Slott, Helsingborg

2018 Överby Gård. Sollentuna

2014 Överjärva Gård, Solna

2013 Överjärva Gård, Solna

2012 Taxinge Slott, Nykvarn

2011 Taxinge Slott, Nykvarn

2010 Haga vårsalong, Ulriksdal

2010 The Nut House, Upplandsväsby

2009 Taxinge Slott, Nykvarn

KONTAKTA MIG