KONSTNÄR

Ett motiv vare sig i tanken, från ett foto eller naturen, en omålad canvasduk, oljefärger och palettknivar. Det är ingredienserna som drar igång min målarlust!

Min ateljé är i orangeriet på Överjärva Gård. Men lika ofta fungerar vardagsrummet som min målarstudio. Det är väl så det är när man målar efter lusten och humöret. När inspirationen kommer gäller det att fånga stunden.

Jag börjar med att göra en grovskiss med blyerts av motivet på duken. Det är en snabb process som går ut på att finna en balans i kompositionen, mellan de ytor som ska vara målade och omålade.

Därefter blandar jag färgerna. Att komponera färger och nyanser ihop är en viktig beståndsdel i målningen. Jag använder gärna paynes grey istället för svart, sap green, raw umbra och french ultramarin.

Oftast sker blandningen på palletten men lika gärna kan det ske direkt på duken. Ja det händer att jag även målar med färgtuberna.

 

Lindas skapande

Oavsett uttrycksätt baseras mitt skapande på nyfikenhet och upptäckarlust. Som konstnär arbetar jag gärna i olika material, allt från växter, armeringsjärn, lera eller oljefärger.

Idag arbetar jag lika mycket som konstnär som trädgårdsmästare. Trädgården väcker samma kreativa ådra som när jag målar, skillnaden är bara arbetsmaterialen och redskapen!

Kurser

Varje vår och höst arrangerar jag konstkurser inom måleri. Jag lär ut målningstekniker och hjälper deltagarna att hitta sin personliga och unika måleristil. Mitt mål är att stärka deltagarnas konstnärliga självförtroende och hjälpa dem att upptäcka sin kreativa kraft.

 

Konstutställning våren 2018 - "Bland blommor och betong"

Tavlorna på utställningen är målade i oljefärg utan medium. Inspirationen är hämtad från barndomens bokmärken med eller utan glitter i guld och silver. Inga penslar är använda däremot palettkniv och slickepottar. Vid målning med palettkniv blir motiven mindre tillrättalagda och fria för betraktaren att själv sätta ihop motivet till en helhet och bild. Som utbildad trädgårdsmästare har jag en förkärlek till blommor. Dessa faschinerar mig i variationen av färger och former. Blommor kan ofta bli romantiska i sina avbildningar något som jag medvetet velat undvika. Därför har jag skapat dem explosiva och starka i både färger, struktur och palettknivens mönster. Utställningen hölls tillsammans med betongkonsnär Åsa Lundgren-E

 

Utställningar:

2009 Taxinge Slott, Nykvarn

2010 The Nut House, Upplandsväsby

2010 Haga vårsalong, Ulriksdal

2011 Taxinge Slott, Nykvarn

2012 Taxinge Slott, Nykvarn

2013 Överjärva Gård, Solna

2014 Överjärva Gård, Solna

2018 Överby Gård. Sollentuna

 

Kontaktuppgifter

Linda Schilén

Mobil: 070-412 02 80

E-mail: linda@uterummet.se

Hemsida: www.lindaschilen.se

Instagram: lindaschilen

Ateljé: Överjärva Gård, Solna

KONTAKTA MIG